Integrale bedrijfsanalyse

Als directie, team en/of Raad van Bestuur ben je voortdurend je organisatie aan het optimaliseren. Maar heb je al eens overwogen om een stapje achteruit te zetten en je organisatie vanuit een breder perspectief te bekijken? Soms is het nuttig om hierover te sparren met deskundigen die, na een grondige doorlichting van je onderneming, een externe kijk kunnen geven.

Op basis van de analyse van jouw bedrijfsgegevens maar vooral via gesprekken met een aantal belanghebbenden brengen wij alle relevante aspecten van je bedrijfsvoering in kaart:

  • Hoe wordt er leiding gegeven? En hoe wordt dit door de betrokkenen ervaren?
  • Is er een uitgetekende strategie? Kent iedereen die en wordt ze opgevolgd?
  • Staat het HR-beleid op punt? Wat denken mensen over de arbeidsvoorwaarden,- omstandigheden, en -verhoudingen?
  • Is er een coherente marketingstrategie?
  • Hoe verloopt de communicatie met en tussen de medewerkers?
  • Wat is de kwaliteit van jouw partnerships?
  • Worden je financiële en andere middelen goed beheerd?

Al deze elementen analyseren we en we tonen hun samenhang aan. Zo krijg je een 360°-kijk op je organisatie. En dankzij onze verbetervoorstellen repareer je het dak terwijl het nog goed weer is.
Zit je organisatie al in het oog van de storm? Ook dan is het nog niet te laat om ons een grondige analyse te laten maken. Met ons interventieplan zet je je organisatie terug op het juiste spoor.

Meer weten? Contacteer ons.


 

Nieuws en praktijkvoorbeelden:

Nieuws en praktijkvoorbeelden:

Een gestroomlijnd bestuur voor maatwerkbedrijf IJsedal

Een afgeslankte raad van bestuur en een afgebakend takenpakket, dat was het resultaat van het competentiemanagement dat we realiseerden bij maatwerkbedrijf IJsedal.

Lees meer >