Ondernemingsplan en financieel plan

Je hebt een vernieuwend idee voor een onderneming met maatschappelijke meerwaarde? Dan wil je uiteraard ook weten of je project haalbaar is, of haalbaar kan worden.

Een nieuwe onderneming starten of een nieuwe activiteit beginnen in een bestaande onderneming: er komt heel wat bij kijken. Om tot een logisch en coherent ondernemingsplan en financieel plan te komen, moet je onder meer de volgende zaken scherpstellen:

  • Op welke behoefte, wens of nood speel je in?
  • Wat ga je doen om aan die behoefte te beantwoorden? En hoe onderscheid je je?
  • Tot wie richt je project zich? Hoe communiceer je met je doelgroepen en hoe overtuig je hen?
  • Welke stappen en timing zijn nodig om je plannen uit te rollen?
  • Welke middelen (geld, mensen, infrastructuur) heb je nodig en waar haal je ze vandaan?

Je kan rekenen op onze begeleiding bij het uitwerken van een of meer onderdelen, zoals missie en visie, SWOT-analyse, marketing- en communicatieplan, of bij heel je plan. Je kan kiezen voor intensieve begeleiding, waarbij we mee de pen vasthouden vanaf een heel vroeg stadium. Soms volstaat begeleiding op de achtergrond. In dat geval lezen we je plannen na en formuleren we verbetervoorstellen.

Altijd vertrekken we vanuit de kern van jouw verhaal en niet vanuit standaardsjablonen. We koppelen de inhoud van je project aan de cijfers zodat ze een stevig onderbouwd geheel vormen. Zo loop je geen onnodig risico. En de mogelijke financiers die je plannen lezen, zijn helemaal mee.

Meer weten? Contacteer ons.


 

Nieuws en praktijkvoorbeelden: