Inspiratiesessies voor coöperaties

De nieuwe vennootschapswetgeving verplicht coöperaties om de coöperatieve principes in hun statuten en/of een huishoudelijk reglement te verankeren. Die principes zijn antwoorden op de vragen: Waar sta je als coöperatie voor? En waar ga je als coöperatie voor? En om die principes te kunnen verankeren, moet je heel goed weten hoe jouw coöperatie ze toepast in de praktijk.

Om je coöperatieve eigenheid in de praktijk te verbreden en te verdiepen, organiseert het Anseelefonds een aantal inspiratiesessies. Jouw gidsen zijn historici, economen, filosofen … maar ook en vooral je coöperatieve collega’s met wie je in dialoog kan gaan.

Een initiatief waar we met Febecoop graag onze schouders onder zetten.

Thema’s en datums:

  •  5 oktober – coöperatieve waarden en principes: wat kan hun historische achtergrond ons leren om niet uit te glijden op het glibberige pad tussen intenties en realisaties?
  • 19 oktober – winst en meerwaarde: samen op zoek naar de zeven verschillen tussen een aandeel van een coöperatieve vennootschap en een aandeel van een naamloze of besloten vennootschap.
  • 16 november – ledenbetrokkenheid: in het coöperatieve woordenboek komt ledenbetrokkenheid pas na creativiteit en doorzettingsvermogen

Plaats en tijd

  • Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
  • Telkens op zaterdag van 9 tot 12.30 u.

Inschrijven