Netwerkmoment LICHT-werkingen Vlaams Brabant

De provincie Vlaams-Brabant telt al heel wat LICHT-werkingen (locale initiatieven voor coöperatieve hernieuwbare energie). Velen zijn al uit de startblokken geschoten, terwijl anderen nog aan het opstarten zijn. Doel van dit netwerkmoment is informatie inwinnen en natuurlijk heel wat boeiende contacten leggen.

Dit netwerkmoment wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken; zowel medewerkers van LICHT-verenigingen als REScoops zijn welkom. De deur staat evengoed open voor schepenen en ambtenaren van de betrokken gemeenten als geïnteresseerde burgers, die misschien ook toekomstplannen hebben. Zoals al aangegeven, is het hoofddoel van deze bijeenkomst het uitwisselen van informatie en van elkaar bij te leren. Dit door een interessant rondetafel gesprek met een expert, vragen te stellen aan mede LICHT-verenigingen- en medewerkers en in het algemeen je netwerk uit te breiden. Hier kan je heel wat inspiratie opdoen en interessante contacten voor de toekomst leggen.

De planning ziet er als volgt uit; na het welkomswoordje wordt er iets dieper ingegaan op het ontstaan van de LICHT-werkingen en stellen ze zichzelf voor. Vervolgens volgen twee gespreksrondes waar je een tafel naar voorkeur kan kiezen, om te luisteren én in dialoog te gaan. In ronde één staat onze expert Peter Bosmans startende coöperaties bij met raad omtrent juridische, financiële en organisatorische kwesties. Houd je zeker niet in om je vragen af te vuren.

Gespreksronde 1 

  • Hoe bereik je een hoge betrokkenheid van de leden? (EnerGent)
  • Hoe zet je je in de markt? (Klimaan)
  • Voorstelling ELENA-project (Ecopower)
  • Wat kan Rescoop Vlaanderen voor jouw LICHT-groep betekenen? (Rescoop Vlaanderen)
  • Opstartende coöperaties: juridische, financiële en organisatorische kwesties (Febecoop)

Gespreksronde 2 

  • Wat kan Rhedcoop voor jouw LICHT-groep betekenen (Rhedcoop)
  • Criteria voor locaties van windturbines (Ecopower)
  • Ruimtelijke planning en hernieuwbare energie (Pajopower)
  • Opstartende coöperaties: juridische, financiële en organisatorische kwesties (Cera)

Het event vindt plaats in het provinciehuis in Leuven op zaterdag 8 februari en is volledig gratis. Het start om 14h en eindigt om 17h15. Inschrijven kan je doen via deze link