Koop bij Coop: voeding

Hoe bestrijd je de coronacrisis? Met één procent inspiratie en negenennegentig procent transpiratie, overgoten met een flinke scheut “coöperatieve spirit”! Febecoop maakte een overzicht over hoe coöperaties en sociale economiebedrijven hun klanten blijven bedienen. U coopt toch ook bij hen?

West-Vlaanderen
Biobes De coöperatieve buurtwinkel levert nu extra aan huis. Bestellingen onder de 50 euro zijn gratis.

www. biobes.be

Biomilk.be Biomilk is een coöperatie van 40 biologische melkveehouders. Hun 100% Belgische Biologische zuivelproducten vind je onder het huismerk ‘Delhaize Bio’. Extra zuivelproducten (o.a. yoghurtpotjes van 125 cl, room, brie…) staan nu in de rekken.

www.biomilk.be

Stadsboerderij Kortrijk Stadsboerderij Kortrijk CVBA biedt lokale, biologische producten aan. Je kan digitaal groenten- en fruitpakketten bestellen. Voor heerlijke streekproducten kan je terecht in hun winkel op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9h30-12h en van 13h30 tot 18h. Op zaterdag winkel je er van 9h tot 12h.

www.stadsboerderijk.be

Oost-Vlaanderen
Akker en Ambacht Akker en Ambacht is een buurt -en stadswinkel in de Brugse Poort. Je kan nog steeds terecht in de winkel, maar er zijn wel extra hygiëne-maatregelen (extra ontsmetten e.d.). Ook voor divers plantgoed (mizuna, tatsoi, raapsteel, bleekselder, bloemkool, spitskool) kan je bij hen terecht.

www.akkerenambacht.be

De Kollebloem De Kollebloem is een biodynamische boerderij, met onder meer een eigen hoevewinkel. Je kan er pakketten bestellen die geleverd aan huis worden.  Je plaatst online een bestelling die je er kan gaan afhalen op een twintigtal punten.

www.kollebloem.be

De Wassende Maan De Wassende Maan is een biodynamische landbouwcoöperatie. Je winkelt er nu op iets andere uren en er zijn extra hygiëne-maatregelen genomen. Volgende uren gelden nu tot 31 augustus: van dinsdag tot en met vrijdag van 10h tot en met 18h30 en zaterdag van 9h tot en met 16h. Ook de afhaling van de bioboxen is gewijzigd, je kan ze nu zelfs aan huis laten leveren. Tot slot hebben ze zelfs een online winkel!

www.dewassendemaan.be

De Zonnekouter Deze biodynamische boerderij  is nu extra open dinsdag van 14h tot en met 18h. Er is nu mogelijkheid tot het nemen van proefpakketten. Zoek je een origineel cadeau? Fruitpakketten kunnen nu als cadeau voor iemand aangekocht worden.

www.dezonnekouter.be

Ourobouros Ourobouros is een biodynamisch landbouwbedrijf. Ook zij steken een tandje bij; in plaats van om de twee weken, wordt er nu om de week geleverd aan GASAP, een sociaal project in Brussel.

www.ourobouros.be

Vlaams-Brabant
Coop Content Coop Content is een coöperatieve buurtwinkel zonder verpakkingen. Je winkelt er nu op aangepaste openingsuren: elke weekdag van 10h tot en met 19h en zaterdag van 10h tot en met 17h. Ook een levering aan je deur behoort nu tot de mogelijkheden!

www.contentleuven.weebly.com

Linked.farm Linked.farm is een platformcoöperatie die de korte keten ondersteunt. Je kan nog steeds voedselpakketten bestellen, hetzij op een iets andere manier: pakketten worden onmiddellijk voor de deur geplaatst om zo contactloos te leveren.

www.linkedfarm.be

Boerencompagnie Boerencompagnie is een autonoom en gemengd biologisch landbouwbedrijf. Je kan bij hen terecht voor heerlijke lokale producten, maar je ook aansluiten bij de zelfoogstgroenten of intekenen op het zuivelabonnement.

www.boerencompagnie.be

Limburg
Aardevol Aardevol is een stadsboerderij. Je winkelt hier nu op iets andere openingsuren, kijk daarvoor even naar hun facebookpagina. Voor klanten in Wallonië is er thuislevering mogelijk.

www.bioforumvlaanderen.be/bedrijfindekijker/aardevol

De Winning De Winning is een sociaal inclusieve onderneming die streeft naar een arbeidsmarkt met plaats voor iedereen. Men levert voedselpakketten aan Voedselteams v.z.w. Een lekker brood haal je in de bakkerij in Houthalen-Helchteren, die open is van 8h tot en met 13h. De bakkerij in Kortenaken is ook nog open, net zoals de boerderij. De Groenafdelingen zijn terug aan het werk gegaan. Goed nieuws ten slotte: de hoevewinkel is terug open, op woensdag en vrijdag van 12h tot en met 18h.

www.dewinning.be

De Wroeter Bij De Wroeter produceren mensen die niet meer terecht kunnen op de arbeidsmarkt ambachtelijke, duurzame en milieuvriendelijke producten. De producten worden verkocht in de boerderijwinkel op volgende openingsuren: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10h tot en met 18h en zaterdag van 9h tot en met 13h. De klanten van de zelfoogsttuin kunnen als vanouds hun groenten komen plukken.

www.dewroeter.be