Koop bij Coop: creatief, kleding, bouw, mobiliteit, farmacie en jongeren

Hoe bestrijd je de coronacrisis? Met één procent inspiratie en negenennegentig procent transpiratie, overgoten met een flinke scheut “coöperatieve spirit”! Febecoop maakte een overzicht over hoe coöperaties en sociale economiebedrijven hun klanten blijven bedienen. U coopt toch ook bij hen?

 

Oost-Vlaanderen
Eurabo Bij Eurabo kan je terecht voor de aankoop van al jouw bouwmaterialen. De winkels zijn vanaf 27 april opnieuw geopend, weliswaar onder strikte voorwaarden. Via Bpost kunnen pakketten opgestuurd worden. Ze vragen je om zoveel mogelijk met bestellingen op voorhand te werken, om zo een te grote drukte in de winkel te vermijden.

www.eurabo.be

Bike&CO Bike&Co zorgt ervoor dat jouw bedrijf over tiptop bedrijfsfietsen kan beschikken. Indien jouw fiets in panne valt in deze coronatijden, zoeken zij voor jou een vervangsstadsfiets. Ben je gedekt voor pech, dan komt iemand ter plaatse je fiets herstellen, met de nodige afstand natuurlijk.

www.bikeandco.be

Partago Partago is een platformcoöperatie die elektrische deelauto’s aanbiedt aan zijn leden. Ook nu kan je de auto’s gebruiken, Na afloop wel even goed het interieur ontsmetten.

www.partago.be

Coop apotheken De Coop apotheken voorzien jou van je noodzakelijke geneesmiddelen en ander medisch materiaal. Door het ‘gehamster’ van de voorbije weken hebben zij stocks aangelegd wat bij andere apothekers niet meer voorradig was (handzeep, handcrème, mondmaskers, koortsthermometers…)

www.coopapotheken.be

Mr. Manchette Mr. Manchette maakt eerlijke én stijlvolle mannenhemden die bovendien ook nog eens uit duurzame materialen vervaardigd zijn. Momenteel is Mr. Manchette overgeschakeld van hemden naar mondmaskers, zowel voor particulieren als mensen in de zorg.

www.mrmanchette.be

Woonder Woonder is een Coöperatie die het natuurlijk bouwen wil promoten. Van het geven van advies, het zoeken van de juiste materialen tot het bouwen zelf, je kan hiervoor bij hen terecht. De leveringen blijven contactloos doorgaan. Ze geven nu ook online cursussen over hoe op een ecologische manier kan bouwen en verbouwen.

www.woonderbouw.be

Tintelijn Tintelijn is een coöperatieve verfwinkel in het Gentse. Ze staan je bij met advies voor de passende kleur en gebruiken meer ecologische  verfsoorten. De winkel is terug open, al vragen om zoveel mogelijk nog online te bestellen. Ze leveren nu ook aan huis met Cargovélo.

www.tintelijn.com

GameChangers GameChangers is een Gents initiatief om kinderen en jongeren te sensibiliseren of te helpen omtrent gameverslaving en gamegedrag. Ze kunnen nu misschien wel geen fysieke bijeenkomsten organiseren, maar zetten nu meer dan ooit in op digitale communicatie en webinars. Ze bieden je nu ook hun nieuwste e-book aan.

www. gamechangers.be

Timelab Timelab is een creatieve hotspot in het Gentse waar kunstenaars samen met ondernemers, onderzoekers en andere creatieve geesten hun ideeën kunnen laten rijpen. Timelab roept op om massaal mondmaskers te stikken en geeft hiervoor alle informatie vrij die je nodig hebt. Momenteel werken ze ook zelf aan een prototype om te drukken met een 3D-printer.

www.timelab.org

Antwerpen
De Wrikker De Wrikker is een coöperatieve drukkerij in het Antwerpse. Ook nu doet De Wrikker door, mits een kleinere bezetting. Ophalen en afleveren kan je nu doen op afspraak en ook digitaal je bestanden aanleveren is geen probleem. Ze houden ‘coronapermanentie’ in de winkel tussen 9h en 16h.

www.dewrikker.be

Limburg
Talea Talea is een spinoff van De Winning en onderneemt vanuit sociaal oogmerk. Zij zorgen ervoor dat je bedrijfstuin tip top in orde is en ecologisch een meerwaarde vormt. Talea tuiniert gewoon voort, natuurlijk met wat extra aandacht voor de hygiëne.

www.talea.be